Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi Nedir? Neden Gereklidir?

Değerler Eğitimi; kendi kültürümüzü, inancımızı öğrenip yaşayıp ve davranışa aktarmaktır. Davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıtmaktır. Bunu yaparken bir yandan köklerini sımsıkı tutan diğer yandan da dünya ile entegre olabilen ufku geniş ön yargısız, bilgiye, yeniliğe açık insanlar yetiştirmektir.

Bu doğrultuda yetişen her insan yeni neslin oluşmasında toprağa atılan bir tohumdur. Bu tohumların yetişmesinde, kuvvetlenmesi ve meyve vermesinde öğrenim ve öğretimin rolü çok büyüktür. İlk öğretmen anne-babadır. Çocuğun ahlakı anne karnındayken şekillenmeye başlar. Gözümüzden sakındığımız evlatlarımız en fazla altı yıl kesintisiz bizimle beraberdir. Okul hayatını ana sınıfından başlamış olarak kabul edersek, çocuğun hayatının diğer kalan kısmı anne ve babayla değildir. Ebeveynler olarak sizler, çocuklarınızı belli bir zamana kadar koruyup kollayabilirsiniz. Hayatının kalan kısmını sosyal çevre ve okul şekillendirecektir.

Evlatlarımızı emanet ettiğimiz kurumlar ne kadar lüks, donanımlı olursa olsun içinde bulunan insanların değerleri, inançları ile şekilleniyor taze zihinleri. Bize düşen görev; evlatlarımızı inançlı, vicdanlı, kendi alanına hakim, fikri özgür, ön yargısız, farklı düşünce ve inançlara saygılı insanlarla buluşturmaktır. Öğrenilen her bilgi çocuğun ruhunda ve vicdanında yer buluyorsa bir kıymeti vardır. Değerler Eğitiminin temel amacı; merhametli, duyarlı, inançlı ve değerlerine sahip çıkan dünya ile bağını koparmayan vizyon sahibi nesiller yetiştirmektir.